Фестиваль «Sakura Wine» втретє відбувся в Ужгороді

Ужгород рожевий, сакуровий – а значить настала пора приймати туристів. Та які сакури без закарпатського вина? З нагоди цвітіння японської вишні в місті відбувся і традиційний фестиваль «Sakura Wine».

Сухе, солодке. Червоне, біле та рожеве. Вина на фестивалі «Sakura Wine» – як завжди, на всі смаки. І не тільки з винограду. Винороби розповідають про особливості напою і хизуються новими рецептами, а туристи смакують і діляться враженнями.

У «Совиному гнізді» цьогоріч яблуку ніби впасти. Покуштувати хмільного, закарпатського приїхали туристи звідусіль. Роджер – із Шотландії, впевнено заявляє: вино в Україні – нічим не гірше за французьке.

На фестивалі зібралося з півсотні виноробів. Однак приїхали не тільки з Закарпаття, а й з усієї України. Закарпатці хизуються духмяними сортами з гір. А от винороби з Миколаєва переконують, виноград найкращий біля моря.

Самі ж туристи зазначають, вибір є, радує і організація фестивалю. На цього річному фестивалі вже не знайдеш вина в пластикових плашках. Винороби підготували спеціальні брендові пляшки.

Однак яке вино без сиру. Майже 20 видів закуски привіз з собою сировар Олексій з Перечина. Пармезан, сир з горіхами, перцем, та навіть голубий сир.

Варто зазначити, «Sakura Wine» цьогоріч відбувся в Ужгороді вже втретє.

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × five =