Ужгород рожевий, сакуровий – а значить настала пора приймати туристів. Та які сакури без закарпатського вина? З нагоди цвітіння японської вишні в місті відбувся і традиційний фестиваль «Sakura Wine».
Сухе, солодке. Червоне, біле та рожеве. Вина на фестивалі «Sakura Wine» – як завжди, на всі смаки. І не тільки з винограду. Винороби розповідають про особливості напою і хизуються новими рецептами, а туристи смакують і діляться враженнями.
У «Совиному гнізді» цьогоріч яблуку ніби впасти. Покуштувати хмільного, закарпатського приїхали туристи звідусіль. Роджер – із Шотландії, впевнено заявляє: вино в Україні – нічим не гірше за французьке.
На фестивалі зібралося з півсотні виноробів. Однак приїхали не тільки з Закарпаття, а й з усієї України. Закарпатці хизуються духмяними сортами з гір. А от винороби з Миколаєва переконують, виноград найкращий біля моря.
Самі ж туристи зазначають, вибір є, радує і організація фестивалю. На цього річному фестивалі вже не знайдеш вина в пластикових плашках. Винороби підготували спеціальні брендові пляшки.
Однак яке вино без сиру. Майже 20 видів закуски привіз з собою сировар Олексій з Перечина. Пармезан, сир з горіхами, перцем, та навіть голубий сир.
Варто зазначити, «Sakura Wine» цьогоріч відбувся в Ужгороді вже втретє.