Закарпаття втрачає туристів через неякісні продукти

«Якість та безпека туристичних продуктів» – таку тему обговорювали туризмознавці в Ужгороді. Розказали про випадки в області, коли туристам пропонують неякісні продукти. Фахівці кажуть, немає належного контролю в місцях туристичних родзинок, тому область втрачає туристів.

Через несанкціоновану торгівлю на місцях туристичних родзинок Закарпаття втрачає туристів. Туризмознавець Максм Адаменко розповідає: такі природні місця, як водоспад Шипіт і озеро Синевир, перетворилися на стихійні ринки.

Мало того, розповідають туризмознавці, нерідко приїжджих обманюють. Замість одного товару продають інший. А ще банально розповідають казки про властивості продукції. Фахівці кажуть, підробки можна знайти будь-де, навіть на фестивалях. Найбільше втрапити в пастку можна, купуючи вино, палинку, неякісний сир із субпродуктів та мед, каже туризмознавець Сергій Прокоп.

Ще одна проблема – продаж вина, меду чи іншої продукції прямо при дорозі. Екскурсоводи не розуміють, чому органи ДФС дозволяють здійснювати таким підприємцям торгову діяльність. Як і лісники, які закривають очі на горе-підприємців, котрі ще й нерідко труять людей. Каміння обурення туристів летить в город екскурсоводів. А мали б відповідні заходи вживатися до тих осіб, які дозволяють торгувати без відповідної документації.

Представники туристичної галузі Закарпаття сподіваються на вирішення ситуації. Що з полиць туристичних МАФів зникнуть неякісні продукти. В інакшому випадку область просто втратить туристичний потенціал, тим паче за нинішньої конкуренції.

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nine + seventeen =