На Міжгірщині з розмахом провели овець на полонини

На Міжгірщині провели овець на полонини. Проводжали з розмахом. Палили ватру, співали, танцювали. А ще на швидкість готували бринзу. Такі гуляння на честь овець тут вже стали традиційними.

Всі при параді: у вишиванках, гуцульських костюмах. На центральній площі Міжгір’я – яблуку ніде впасти. Всі чекають ходу вівчарів. А здалеку вже чути трембіту.

Про те, що в Міжгір’ї свято, чули всі. Йшли та забавляли гуцульськими піснями, танцями. Так запрошували вівчарі на Синевирський перевал – проводжати овець на полонини. А в горах гостей чекало справжнє гуцульське свято.

На сцені концерт. Навпроти вогнище. За давньою традицією розпочали гуляння запалюванням ватри. Найбільше гостей можна було зустріти біля винуватиць свята – овечок. Туристи фотографувалися з кудрявими та намагалися їх погладити. Заслужений артист України Іван Пилипець в перервах між виступами теж прийшов на них глянути. Каже, шукає модель для нового кліпу.

А овечки чекали вівчарів. Адже обідня пора – час доїння. 70 овець – 21 літр молока. Юрій Рошко з міжгірщини розповідає, має всьо дві кози. З них щорічно отримує більше 60 кілограм сиру. Вівчарі процідили молоко, розлили у три відра. Туди залили клягу. 40 хвилин очікування. Час готувати бринзу. Цю справу довірили гостям фестивалю. Бринзили на швидкість.

Гості свята мали нагоду поласувати міжгірськими смаколиками, бринзою, закарпатським вином. Хтось приїхав на свято вперше. А хтось вже став постійним гостем вівчарських проводів.

Провели овець цьогоріч весело. Тож варто сподіватися, що й наполонині вівчарів чекатимуть тільки приємні моменти.

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eighteen − twelve =