Якість харчування у дитячих навчальних закладах контролюють за новою системою

Безпека продуктів на всіх етапах харчового ланцюга «від лану – до столу». Такою є основна мета впровадження системи HACCP. Питання якісного харчування в дитячих навчальних закладах знаходиться на постійному контролі фахівців управління Держпродспоживслужби. На що звертають увагу, з’ясовували журналісти «М-Студіо».

Нова система контролю за якістю продуктів НАССР була запроваджена в Україні ще кілька років тому. Та якщо спочатку це стосувалося великих потужностей, то вже з 20 вересня 2019 року всі українські підприємства харчової галузі, в тому числі і заклади освіти, охорони здоров’я та соціального обслуговування, які надають послуги з харчування, в тому числі постачальники та перевізники харчових продуктів, мають впровадити цю систему.

За словами фахівців, ця система контролює ризики, що представляють загрозу безпеці харчової продукції. До усіх їдалень будуть постачатись лише якісні та сертифіковані продукти, будуть слідкувати і за їх зберіганням та навіть приготуванням. Директорів навчальних закладів вже повідомили про нові вимоги.
Готові до перевірок повинні бути і дрібні підприємці, які займаються реалізазацією харчових продуктів.

Для тих, у кого немає можливості наймати аудиторів, підготували простіший спосіб, потрібно лише з інтернету завантажити відповідну комп’ютерну систему перевірки.

Головна мета впровадження системи НАССР – контроль за усіма етапами приготування харчів, починаючи від прийому продуктів і до моменту подачі готової страви. А ті оператори ринку, хто знехтує цією новими вимогами, повинні бути готові до великих штрафів.

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × one =