Міжнародний етно-еко-фестиваль «Праліс-фест» втретє організували на Великоберезнянщині

«Праліс-фест» – міжнародний етно-еко фестиваль вже третій рік поспіль організовують на стику трьох кордонів – українського, словацького та польского у селі Стужиця на Великоберезнянщині.

Протягом двох днів 27 та 28 липня для відвідувачів заходу розгорнули ярмаркове містечко з традиційними закарпатськими сувенірами, художніми та творчими здобутками митців краю.

Програма заходу насичена – спортивні і кулінарні змагання, насичена розважальна програма, колоритні традиційні і сучасні виступи творчих колективів Закарпаття та інших регіонів країни.

Яке ж свято без смаколиків? Для гостей – традиційні закарпатські страви, сири, напої, медова продукція тощо.

Також на фесті відвідувачі мали можливість скуштувати виноградних равликів з місцевої ферми. Секрети рецептури не розголошуються. Мушлю знезаражують – проварюють протягом години у воді з 3 ложками солі і соди. Потім наповнють мушлю соусом на основі масла, філе і знову соусом – саме у такій послідовності, і перед вживанням розігрівають наприклад на вогні.

Проте основна мета фесту – привернути увагу до збереження навколишнього середовища краю, зокрема пралісів, які включені до світової спадщини ЮНЕСКО, а також популяризація природних, історичних та культурних об’єктів природно-заповідного фонду.

Локацію обрали не випадково! Адже у самому серці Карпат на території Ужанського національного природного парку є чим здивувати гостей!

Урочисте відкриття фесту не оминули і представники різних рівнів влади Закарпаття, гості з країн-сусідок- Словаччини та Польщі.

Представники обалсної влади обіцяли підтримку крім еко- та етно-напрямку, й розвитку туризму, розбудови інфраструктури, зокрема доріг, відкриття пукнтів пропуску та приваблення інвесторів. Еко-етно-фестиваль матиме продовження і наступного року.

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three × four =