На Тячівщині вчителів перенавчають для роботи в Новій українській школі

За програмою Нової української школи продовжують працювати в Усть-Чорнянській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Навчальні кабінети відповідають нормам, для цього два раніше невеликих приміщення об’єднали в один клас, зробили ремонт, обладнали новими меблями.
f5b6478befd853b45650926036f34923.0
0

Закарпаття отримало Перспективний план об’єднання громад

Є! Перспективний план формування територій громад Закарпатської області затверджений на сесії обласної ради. «За» проголосували 37 депутатів, «проти» — 0, «утрималися» — 2, не голосували —17. Далі будуть вноситися поправки після обговорення пропозицій.

Фестиваль молодого вина «Бобовищенське гроно» вчетверте відбувся на Мукачівщині

Цими вихідними на Мукачівщині відбувся фестиваль молодого вина «Бобовищенське гроно». Кращі винороби регіону представляли тут свою продукцію. Відвідувачів частували вином, медом, національними стравами, а ввечері – розважали зіркові гості.

Мукачівський мікрорайон «Пентагон» місцями непридатний для життя

Сміття, відсутнє освітлення, занедбані будівлі. Саме так місцями виглядає мікрорайон «Пентагон» у Мукачеві. Місцеві кажуть, у таких жахливих умовах жити неможливо, а особливо – коли твоїми сусідами стають безхатьки або неконтрольована молодь.

Програма “ЧАС”. Hовини Закарпаття за 4 вересня 2019 року

Програма “ЧАС” – підсумковий випуск новин Закарпаття за день на телеканалі “М-Студіо”. У випуску за 4 вересня:

Християнська футбольна школа «Синай» в польових умовах готується до Чемпіонату України

Вже 13 років готує молоде покоління до нових звершень християнська футбольна школа «Синай», засновником якої є священик Олександр Прожегач. І лише нещодавно повернувшись з турніру в Ужгороді, молоді футболісти вже вийшли на поле, щоб тренуватись в очікуванні нових змагань.

Карпатські вівчарі кілька місяців готували сири на фестиваль «Гуцульська бриндзя»

Безліч сирних продуктів виставили карпатські вівчарі на фестивалі «Гуцульська бриндзя». Заготовляли сири ще за декілька місяців, оформлювали торгові стенди, робили все, щоб перетворити звичайний продаж сиру в музейну виставку.

Вівчарів на карпатських полонинах стає дедалі менше

Вишукана краса і гігієнічна бездоганність виробів з вовни, каракулю, хутра і шкіри овець, неперевершені смакові якості відмінної баранини і сиру з овечого молока – це все є продуктом вівчарської промисловості. Про життя вівчарів та розвиток галузі на Закарпатті дізнавалися журналісти «М- студіо».