Жити пряно і відчути всі аромати трав. Сьогодні вирощувати на підвіконні чи в городі орегано, базилік, м’яту чи мелісу може кожен. Але мало для кого ця справа стає справою життя.
Серед тих, кому аромати та властивості трав приносять не тільки задоволення, але й прибуток – Іванна Купчинська. Журналістам “М-Студіо” дівчина розказала, як правильно доглядати та пряними травами та з яких рослин можна зробити власну ароматну оазу на підвіконні.
Іванна Купчинська закохана в пряні трави. Дівчина розповідає, що займатися рослинництвом чи полоти бур’ян любила ще з дитинства, також встигла спробувати себе ландшафтним дизайнером. А от у декретній відпустці захопилась вирощуванням пряних трав. Сама дівчина називає своє заняття оплачуваним хобі. Сьогодні в неї вже близько 32 видів пряних трав.
Дівчина каже, багато часу провела в інтернеті, аби освоїти усі ази професії – травник. Сьогодні Іванна свої набуті знання використовує на практиці та знає про трави майже все. Серед улюблених трав називає базилік, шавлію та багато інших.
Радить дівчина тим, хто має проблеми з цукром, придивитися до такої рослини, як ліпія. Серед улюблених рослин ще чебрець, м’ята з різними ароматами, а це і ананасовий, банановий, ментоловий, імбирний, полуничний та шоколадний. Іванна розповідає, чимало оригінальних рослин привезла із Голландії. Але сама традиція використовувати трави в повсякденному житті – з далекого минулого, переконана дівчина.
Сьогодні мати такі пряні трави може кожен, адже ці рослини знають своє місце на підвіконні чи балконі. Головне – не забувати належно доглядати за ними. Серед обов’язкових процедур – стрижка. Така процедура допоможе рослині краще рости, а обрізані гілочки дівчина радить використовувати, кому як подобається: у свіжому вигляді, засушити, заморозити, ароматизувати олію, масло чи оцет. Головне, аби аромати приносили насолоду.
Проблеми, прям біда зі шкільною освітою. Все для журналіста трава і кущі також