Щоб продукти не псувалися: секрети зберігання їжі в холодильнику

Холодильник — важлива частина сучасної кухні. Цей побутовий прилад призначений для зберігання харчових продуктів, щоб вони залишалися свіжими, не втрачали апетитний вигляд, смак та аромат з плином часу. Не всі користувачі знають, що існують певні правила зберігання продуктів у камерах холодильного пристрою. У статті зібрали базові рекомендації та лайфхаки, щоб ви могли правильно зберігати продукти та довше насолоджуватися їхньою свіжістю.

Де і що краще покласти

Холодильник — як маленька країна, що живе за певними правилами та традиціями. Якщо ви не хочете, щоб продукти «забирали» аромати одне одного, а також швидко псувалися, беріть до уваги наступні поради.

  1. На верхній полиці варто розмістити свіжоприготовані страви або залишки їжі після обіду/вечері. Тут також знайдуть собі місце продукти, що не вимагають попереднього приготування: ковбаси, сири, консерви.
  2. На середній поличці — найбільш збалансований і стабільний температурний режим. Тут можна зберігати продукти, які швидко псуються. Також тут знайдеться місце під лоток з яйцями, вершки, молоко.
  3. Нижня полиця холодильника підійде для зберігання свіжого м’яса та риби.
  4. Дверцята холодильника зазвичай доповнені полицями та ящиками спеціальної форми. Це найтепліше місце в холодильному апараті, тому воно підійде для охолодження напоїв і зберігання соусів, сухофруктів.
  5. Де ж зберігати овочі та фрукти? Зона свіжості — особливість сучасних пристроїв, нею можуть похвалитися й холодильники Снайге. Зазвичай це два висувні ящики чи контейнери з різним рівнем вологості. Вища вологість підходить для зберігання овочів, низька — для фруктів.

У якому посуді краще за все зберігати готові страви

За можливості обмежте зберігання їжі в пластикових контейнерах навіть зі спеціальних матеріалів. Вони сильно поглинають аромати, і їх складно відмити від бруду. Результат — ваш плов буде пахнути котлетами, а гречка — смаженою рибою. У пластикових контейнерах допустимо зберігати овочі та фрукти.

Оптимальний варіант для зберігання приготовленої їжі — скляний посуд. Не вбирає запахів, естетичний, через прозорі стінки видно, що й де стоїть.

Якщо ваші ємності не мають кришок, обов’язково накрийте страви плівкою або фольгою. Це дасть змогу припинити розповсюдження апетитних ароматів і захистить їжу від висихання.

Кілька корисних порад

У холодильнику має бути завжди чисто та свіжо. Це дозволить запобігти розмноженню шкідливих і небезпечних мікроорганізмів. Тому раз на місяць варто проводити ретельне миття камер холодильного девайса.

Звільняйте продукти від заводського пакування, тому що в ньому вони «запарюються», а конденсат провокує виникнення плісняви. Копченості, сири та випічку варто зберігати в пергаменті, а рибу та м’ясо — у фользі. Це збереже їхню свіжість надовго. Зелень ставте у склянку з водою, а молочнокислі продукти краще переливати до чистої скляної тари.

Про автора

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fourteen − nine =