Міськрада Хуста просить у Президента і Кабміну знизити ціни на газ

У Хусті в останній день листопада засідали депутати. Розглянули більше 4-х десятків питань, серед яких в основному бюджетні та земельні. На початку засідання – реєстрація та внесення змін до порядку денного, а далі – зміни і до самого бюджету міста, з урахуванням надпланових надходжень.

Дохідну частину бюджету поповнила освітня субвенція у розмірі понад 5 млн. гривень, що буде спрямована на оплату праці педпрацівників. Відтак у раді запевнили, що на сьогодні повністю знімається питання щодо забезпечення вчителів платнею. Тобто за листопад свої зароблені кошти педагоги отримали, без затримок отримають і аванс, і зарплатню у грудні.

Під час розгляду бюджетних питань, обранцями затверджено кілька міських програм, а до окремих внесено зміни. Щодо рішень, пов’язаних з врегулюванням земельних відносин та майна комунальної власності, то й тут усі проголосовані, практично без обговорень. Навіть ті, які додатково включені до розгляду.
Крім того, обранці обговорили й підняття ціни на газ. А відтак звернулися до Президента України та КабМіну із відповідним зверненням щодо негайного скасування постанови, що передбачає «газове» підвищення, для населення зокрема.

Насамкінець, міські депутати надали й матеріальну допомогу хустянам, які її конче потребують, а також на засіданні озвучили дату проведення бюджетної сесії, де й прийматимуть головний фінансовий документ на рік наступний. Власне, її планують на 14-те грудня, а передуватиме цьому розширена комісія, де обранці й обговорять куди першочергово спрямують кошти у 2019-му.

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

six + 18 =