Полуницю в області вирощують всюди, та мабуть найбільше її на Виноградівщині. Солодка ягода облюбувала тутешній клімат, а тому і тішить фермерів гарним врожаєм.Саме тут дозріває перша на Закарпатті полуниця. Зараз збір врожаю на полуничних плантаціях у самому розпалі.Збирають ягоду кожні два три дні по мірі достигання. Ну а починають працювати на полі з 5 –ї години ранку.Хоч збір полуниці справа і нелегка, та ніхто не скаржиться. Адже посмакувати ароматної ягоди можна вдосталь прямо з грядки.Полуниця – найпопулярніша ягода не лише на Закарпатті, залюбки купляють її з інших регіонів країни розповідає п. Світлана. На початку сезону було хвилювання, що через карантинні обмеження буде проблема з реалізацією продукції, однак, на щастя, ринки збуту відкрили. Майже щороку, каже пані Світлана, частина врожаю пропадає, то через рясні дощі, то через заморозки,я приміром цього року.А от щоб виростити ягоду а потім її зібрати потрібно добряче попітніти а ще й немало вкласти коштів.Поласувати полуницею жителі Виноградівщини за сезон можуть вдосталь. Кажуть, оскільки ця ягода має багато корисних властивостей, мають чудове здоров`я, ну а своїм покупцям радять , не тільки додавати ягоду в свій раціон зараз, але і заготовляти про запас. З неї вийде чудове варення, але щоб зберегти максимум вітамінів, краще її заморозити, щоб взимку мати можливість покуштувати свіжої ягоди.