Заключний день Ужгородської палачінти

Цього року Ужгородська палачінта проходила впродовж трьох днів. Останній день порадував відвідувачів сонячною погодою, тож вже зранку на фестивалі – сотні людей. Розпочали заключний день з нового для фестивалю заходу, а саме відкритого зимового чемпіонату Ужгорода з жиму лежачи, який отримав назву “Залізна палачінта”. Як і в попередні дні, відвідувачів частували гарячими стравами та напоями. Основною ж стравою звичайно були млинці, або ж як їх називають на Закарпатті палачінти. Учасників фестивалю з кожним роком стає все більше, хтось вже неодноразово приймає участь та ділиться своїми враженнями аналізуючи попередні роки. Багато кухарів, зокрема аматорів цієї справи, тут вперше, однак це не заважає отримати необхідну практику вже у перший день фестивалю. Тепла атмосфера фестивалю була впродовж цілого дня. А вже надвечір традиційно всі присутні палили зимову Мару, тим самим прощаючись із зимою та закликаючи прихід весни.

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nineteen + six =