Виноград у теплиці – справа у душі

Виноградарство на Закарпатті – це традиція, справа, яка ніколи не загине. Клімат краю надзвичайно сприятливий для виноградарства та виноробства. Вирощують його на відкритих ділянках грунту та в тепличних умовах. Вирощування винограду у теплиці – сімейний проєкт однієї закарпатської родини. Виноградарство – справа всього його життя – розповідає пан Олександр. Догляд за виноградом у закритому грунті кардинально відрізняється – розповідає виноградар. Але варто зазначити, що це надійний спосіб захисти насадження від несприятливих погодних умов — злив, граду, поривів вітру, низьких температур або сонячних опіків, суховіїв, пилових бур, небезпечних зимових чи весняних заморозків і перепадів температур. Урожай збирають протягом всього сезону, адже серед колекції – як ранні так і пізні сорти. Вирощувати виноград у теплиці – спосіб відносно новий, однак з кожним роком він набуває все більшої популярності. Розвивати цю галузь чоловік радить на всіх рівнях. Виноград любить 4 речі – сонце, воду, тепло і тінь свого господаря – переконаний виноградар. Тому вважає, що ця справа – перш за все для душі. Адже отримати позитивні результати від роботи можна тільки тоді, коли любиш те що робиш.

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

ten − one =