Ужгородці зможуть порівняти середньовічну їжу з народними стравами Закарпаття

День народної кухні та День Другета в останню неділю вересня відбудуться в Ужгородському скансені.

Вперше на території старого села проходитиме захоплююче дійство, що поєднає традиції народної кухні Закарпаття з атмосферою середньовіччя.

У рамках «Дня народної кухні» та «Дня Другета» буде презентовано традиційні страви угорців, румунів і словаків Закарпаття. Всі бажаючі зможуть порівняти народну кухню з середньовічними лицарськими стравами. Учасники «Дня Другета» показуватимуть середньовічні танці та показові бої рицарів.
Цього ж дня на території музею працюватиме «Вільна кузня», а всі охочі зможуть постріляти з лука. Малеча матиме змогу взяти участь у боях із пом’якшеним спорядженням. Відбудеться також реконструкція історичних подій – бою між дворянами і повсталими селянами під стінами замку.

Поціновувачі народної культури зможуть долучитися до майстер-класів з народного мистецтва, поспілкуватися із відомими майстрами краю Людмилою Губаль, Ольгою Гал та ін. Також на території музею діятиме ярмарка-продаж виробів майстрів народного мистецтва.

Про автора

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seventeen − twelve =