Ціни на м’ясо шаленими темпами рости не перестають. Жителі Ужгорода кажуть, вартість почала зростати з початком літа. Однак й інші продукти, кажуть – здорожчали суттєво.
Від 150 до 106 – не менше кілограм свинини. Ребра більше 90 грн- і це в супермаркетах. Окрім свинини здорожчала і яловичина. Так за кілограм просять від 108 гривень. Курятина у супермаркетах , наприклад, стегна коштують від 65 гривень, а грудинка вже вартує 96 гривень. Продавці кажуть – суттєве збільшення вартості м’яса через африканську чуму в області.
Закупівельні ціни на свинину в живій вазі щотижня зростають у середньому на 3%, з початку поточного місяця цей показник зріс до 2 грн/кг . Ще одна причина – зростання світових цін на м’ясо, а також курсові коливання.
Однак Ужгородець пан Володимир вбачає в стабільному зростанні цін приховану мету.
Якщо вірити прогнозам експертів, нинішнє здороження не межа, адже не за горами і опалювальний сезон… Однак у пресі вже з’явилися і обіцянки чиновників, що Найближчими тижнями ціни на м’ясну продукцію в Україні знизяться, адже Україна є серйозним експортером м’ясної продукції. Завдання на 2018 рік – почати нарощувати в країні потужності тваринницького комплексу, птахівництва. – зокрема про це заявив прем’єр.
Така інформація з’явилася минулої п’ятниці, тож варто сподіватися, що ціни таки нормалізуютьться. Однак вже не за горами і традиційне сезонне зниження цін , яке в основному починається ближче до кінця вересня.