На Закарпатті стартує сезон висадки перцю. Фермери кажуть, виростити цей овоч — завдання не з легких, оскільки культура ця примхлива. Важливим моментом при вирощуванні перцю є терміни, коли можна висівати насіння. Адже якщо зробити це занадто рано, коли є загроза заморозків, можна погубити весь урожай. Закарпатські фермери нарешті дочекалися потепління, тож готові до висадки солодкого перцю. Ця культура дуже примхлива та потребує особливого догляну: найперше – теплої погоди та хорошого грунту, який забезпечить овочеву культуру мінералами і дасть старт активному розвитку. Останні три роки, за словами п. Івана, стали справжнім випробуванням для фермерів Закарпаття. Урожай у теплицях постійно потерпав від паводків, пізніше був повністю призупинений збут продукції через введений карантин. Зараз попри тривалі весняні заморозки, врожай вдалося зберегти та ще й є можливість його реалізовувати. П. Іван розповідає, займається вирощуванням овочів і зокрема перцю із самого дитинства, тож зараз знає всі тонкощі цього клопіткого процесу. Каже, найперша і головна помилка, якої часто допускаються недосвідчені агрономи – використання нітратів. У своїй практиці чоловік використовує тільки природні речовини. Розкриває П. Іван ще один не менш важливий секрет гарного врожаю.Чоловік додає, найбільш проблемним для агрономів і досі залишається питання збуту продукції. Раніше була змога реалізовувати товар за кордон. Зараз таку можливість фермери втратили. Вже за кілька днів Іван Бабич планує висадити перець у теплиці. Далі його очікує довготривала та важка праця по догляду за овочем. І вже у липні, сподівається, урожай примхливої, але такої смачної та корисної культури вдасться зібрати.