Закарпатська якість, доступна ціна, широкий вибір сортів – все зробило кавуни та дині популярним товаром серед покупців. Продавчиня Світлана каже, попит на баштанну продукцію зростає щодня: наразі за один робочий день вдається продати до двохсот кілограмів кавунів. Досвідчені покупці мають свої методи вибору баштанних. Хтось шукає сухий хвостик, насичений колір та жовтеньку пляму, хтось звертається до добре відомого методу – визначає стиглість постукуванням. Нині, середня вартість кавуна – це 15 гривень за кілограм, тобто вдвічі дешевше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. За диню доведеться викласти 40 та більше гривень за кілограм. Покупці говорять – наразі ціна доступна. Продавці кажуть, цьогорічні кавуни на ринку місцевого зростання. Якість відмінна, як і смак, завдяки ретельно відібраним сортам для культивації баштанних згідно особливостей закарпатського краю. Користі від смугастої ягоди багато – приблизно на 90 відсотків кавун складається з води, тому вважається продуктом, який запобігає зневодненню організму, а це справжнє спасіння у таку спеку.