Другий етно-сейшн «Смажений баранчик» цього року набув статусу міжнародного. Фестиваль дав можливість усім охочим скуштувати справжнього гуцульського барана приготованого за різними рецептами. Адже тут кухарі-професіонали та аматори представляють турецьку, румунську та карпатську кухні. Справжні карпатські кухарі також презентували традиційні гуцульські страви.
Основним інгредієнтом кожної із представлених страв є баранина. І Ясінянський селищний голова Едуард Зелінський дає пояснення чому обирають м’ясо саме цієї тварини.
Етно-сейшн фестиваль «Смажений баранчик» пройшов за підтримки народного депутата України Василя Петьовки
На фестивалі гості не лише куштували смачні страв, але і дізнались більше про традиції різних народів. Незважаючи на дощ час проводили весело.
Організатори кажуть: вдячні усім, хто допомагав влаштувати фестиваль. Наступного року фест обіцяють провести так само, адже такі заходи знайомлять з культурою та гастрономічними традиціями Гуцульщини. А ці традиції варті того, аби їх знати та зберігати – переконані і місцеві, і туристи.