Харчування ліцеїстів

У їдальні Ужгородського ліцею №3 – черга. Діти, як почули дзвінок на перерву – гайда на перекус. Незабаром обід – страви вже готові. Перше, друге і компот – як то кажуть. Причому як мінімум три варіанти на вибір, аби кожному було до смаку. Аби переконатися, чи дійсно так смачно, як діти хвалили – дегустуємо класичний обід у шкільній їдальні. Завдяки реформі, зараз гаряче харчування дітей забезпечує ФОП – Марія Грицищук з понад 40 досвідом роботи на кухні. Під її керівництвом – п’ятеро осіб. Якщо раніше було двотиженеве меню, то зараз розробляють на 20 днів, причому не повторяється. Окремо – дієтичне харчування, адже у ліцеї є діти,які потребують його. Також за бажанням можна купити випічку власного приготування. Очільниця ліцею – перш за все піклується, аби дітям догодити. Каже, якби  не влаштовувало щось – не співпрацювали б! ФОП забезпечує гаряче харчування, орендуючи приміщення та кухонний інвентар. Тут подбали, аби все було під руками, навіть картоплечистка та посудомийна машина.  Якщо брати сніданок, обід і полуденок, наприклад, якщо діти після уроків на групі продовженого дня, то загалом за день вийде плюс-мінус 50 гривень. За місяць – до тисячі гривень харчування дитини за максимального відвідування. Серед понад 700 ліцеїстів – є пільговики.  Це і діти переселенців, учасників бойових дій, позбавлені батьківського піклування. Якщо класні керівники помітили, що за якихось причин дитина голодна, до прикладу, у родині проблеми, на педраді приймають рішення харчувати їх безкоштовно чи за півціни.

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seventeen − 5 =