Яку воду корисніше пити?

Вода – найважливіший природний ресурс, без якого неможливе існування життя. Вживаючи воду, ми повинні стежити за тим, щоб вона була чистою, прозорою і без стороннього запаху, повідомляють Коментарі.

Експерт-біохімік Марія Кулешова підказала, яку воду пити корисніше за все.

За словами експерта, водопровідна вода перед тим, як потрапити в будинок проходить очистку, а також в неї додають похідні хлору, щоб знищити патогенні мікроорганізми. В результаті така вода може мати неприємний смак і запах, тому пити її вкрай не рекомендується.

Багато людей намагаються кип’ятити воду, щоб таким чином “вбити” в ній сліди хлорування і шкідливі бактерії. Але біохімік вважає, що цей процес не несе в собі особливої ​​ефективності. Рідина потрібно кип’ятити як мінімум 10 хвилин, а електрочайники при закипанні відразу ж відключаються. Також при термообробці руйнуються зв’язку на рівні молекул і зростає концентрація солей. При кип’ятінні хлорованої води молекули цього хімічного елемента розпадаються на шкідливі сполуки, здатні спровокувати онкологічні захворювання. За словами експерта, кип’ятіння не рятує від нітритів і нафтопродуктів. Щоб “убити” в воді бактерії гепатиту А чи ботулізму, її потрібно кип’ятити мінімум 30 хвилин.

Біохімік вважає, що найбільш корисними пити фільтровану воду, тому що процес фільтрації допомагає очистити її від хлору, важких металів та інших шкідливих речовин, а також знижує жорсткість води.

Про автора

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

sixteen − 7 =