Як зберігати харчі в спеку

Улітку молочна продукція, свіжі м’ясо та риба й інші швидкопсувні харчі потребують особливої уваги при зберіганні. Аби споживати їх при підвищених температурах, враховуючи ще й ситуацію у енергетиці країни і регулярні відключення світла – закарпатці мають свої лайфхаки, як уникнути псування продуктів.   Підвищена температура прискорює процес псування продуктів, тому важливо дотримуватися режимів зберігання харчів у холодильних камерах.  Представники Держпродспоживслужби проводять з продавцями харчів інформаційно-роз’яснювальну роботу, відвідуючи ринки, супермаркети, магазини та інші точки продажу.  Щоденно лікарі Держпродспоживслужби контролюють продаж харчових продуктів. Зокрема на ринках. Кілька простих, проте важливих, правил від фахівців. Перевіряйте температуру холодильника, аби не піднімалася вище +4°C. Не залишайте харчі на столі – після використання одразу повертайте продукти до холодильника. Використовуйте герметичні контейнери для зберігання, аби запобігти контакту з повітрям і бактеріями. Намагайтеся купляти швидкопсувні продукти останньої миті – під час покупки уникайте залишати молочні продукти в корзині на тривалий час. Краще купувати їх в останню чергу. Доречними будуть сумки-холодильники для транспортування харчів. Не забувати звертати увагу на дати виготовлення та кінцевий термін споживання. Ну й уникати  покупки у місцях, де їх зберігають неналежним чином.

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 − 1 =