Селище Ясіня відзначило свій 522 день народження. Вже всьоме з цієї нагоди тут організували фестиваль «Довбушева юшка». Стравою частували всіх охочих, однак не лише гастрономією дивували гостей заходу.
Вже сьомий рік поспіль Ясіня запрошувало на «Довбушеву юшку». Страва –лише привід, щоб познайомити відвідувачів з самобутньою й унікальною культурою єдиного субетносу, який проживає на території України – гуцулів. Своє традиційне вбрання, музичні інструменти, співанки та гостинність місцеві жителі демонстрували на традиційній ході.
Саме свято проходило на стадіоні. Тут і сцена, і виставкові приміщення,і торговельні ряди, і, звичайно ж, місця, де варили Довбушеву юшку. Скуштувати її могли всі охочі. А господині не лише частували,а й з радістю ділилися своїми рецептами приготування.
Додамо, що родзинкою страви і безумовною перевагою є те, що поставити в неї можна все, що знайшли в лісі: від м’яса впольованої тварини до грибів та ягід. Найголовніше, щоб смакувало.
Привітати ясінчан та скуштувати Довбушевої юшки завітало чимало гостей. Місцеві жителі – це головний скарб Ясіня. А тому за вагомий внесок у розвиток селища та за сумлінну і ефективну працю їм подякували та вручили цінні подарунки від народного депутата України Василя Петьовки.
Додамо, що свято проходило в постійному музичному супроводі місцевих колективів, а гарний настрій забезпечував Ігор Іванків. А під вечір відвідувачів розважали зірки української естради. Не обійшлося на святі і без символічної для гуцулів ватри. Власне її запалення і завершило феєрично захід.