Розведення делікатесної цінної риби – давній закарпатський промисел. Є історично зафіксовані факти вирощування форелі, іншої риби і навіть раків для австрійського та австро-угорського імператорських дворів. За останні 20 років, призабутий після розпаду Радянського Союзу промисел на Закарпатті відроджується. Зараз форелеві господарства є у всіх районах області. П. Михайло займається розведенням форелі вже близько 20 років. Розпочинав з одного ставка. Нині на його господарстві цілих три. Зараз вирощує тільки райдужну форель. За словами п. Михайла, хоча вирощувати райдужну форель у штучних умовах досить легко, є й недоліки такого виду риби: виявляється, в неволі вона не може розмножуватися природним шляхом. Чоловік розповідає, мав спроби розведення і інших вид риби, проте не вдалося. Найкраще гірський клімат підходить саме райдужній форелі, якої у п. Михайла зараз понад 15 тисяч особин. Оптимальна температура води для райдужної форелі – не більше 16 градусів тепла, каже п. Михайло. В інакшому випадку риба втрачає кисень і починає гинути. Ловити таку рибу зовсім не складно, каже власник господарства. За своєю природою райдужна форель – хижак, тож сама помітивши приманку, помчить за здобиччю. Варто зауважити, форель належить до родини лососевих і водиться виключно у чистих водоймах, тому наявність цієї риби є екологічним індикатором.