Четвертий тиждень у Рахові ліквідують наслідки негоди

Четвертий тиждень ліквідовують наслідки повені у місті Рахів. Нагадаємо, 17 серпня селевий потік заввишки 4 метри зійшов в урочищі Буркут, руйнуючи все на своєму шляху.

Люди самотужки розчищають свої дворогосподарства від намулу та нанесеного сміття, яке щодня вивозять вантажівками комунального господарства. Важка техніка працює на вулиці Буркут – тут почали розчистку потічка зверху урочища Буркут, поступово спускаючись донизу. Наразі приблизно 20% русла водойми вже вичищено та вивезено вантажівками. Техніку залучили завдяки підприємцям, які відгукнулися допомогти комунальникам розчищати потічок Буркут. Паралельно вантажівки вивозять намул з вулиці Попенко.

35 мільйонів гривень – така сума збитків від стихійного лиха, за попередніми оцінками. Крім державних установ, селевий потік пошкодив 130 дворогосподарств. На останній сесії Рахівської міської ради депутати направили звернення до Прем’єр-мінстра України про фінансову допомогу для ліквідації наслідків негоди та виплати компенсації людям.

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × 1 =