Державний виконавець на Рахівщині підробляв документи для продажу майна

На Рахівщині державному виконавцю оголошено про підозру у зловживанні службовим становищем та підробці документа, повідомила прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Встановлено, що старший державний виконавець Рахівського відділу ДВС після продажу через систему електронних торгів «Сетам» складу площею близько 460 м. кв. додатково вніс до акту про реалізацію предмета іпотеки ще й навіс загальною площею 498 м. кв, що знаходиться поряд зі складом і є власністю третьої особи.
В результаті незаконних дій держвиконавця місцевому мешканцю спричинено збитків загальною вартістю близько 240 тис грн.
Дії посадовця кваліфіковані за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки), ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення).
Прокуратурою погоджене клопотання до суду, щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, відсторонення його від посади та накладення арешту на належне йому майно.
Підозрюваному загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Про автора

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 − 14 =