На Закарпатті з офіційним візитом перебуває міністр освіти України Лілія Гриневич

Скандал навколо освітньої реформи в України з боку Угорщини, вочевидь політична спекуляція. На темі грають політики, адже в країні сусідці не за горами вибори, – про це на  зустрічі в Ужгороді ,заявила міністр Освіти та науки України.

Наразі ведуться переговори і з іншими країнами сусідками, що теж висловили схвилювання з приводу ст.. 7 Закону про освіту. Як запевняє міністр, як Румунські та Польські урядовці – готові до компромісу.

Понад 64 % дітей класу національних меншин  – не складає тестування з української мови, відтак діти відрізані від можливостей здобувати освіту в Україні. Така позиція не дає в подальшому професійно себе реалізувати. Тому в питанні мови потрібно шукати компроміси, переконана Лілія Гриневич. Тож поки закон на перегляді у Веніціанській комісії, в міністерстві працюють над розробленням спеціальних методик навчання.

За планом, обирати моделі навчання будуть громади, разом з батьками, планується навчання вчителів, які зможуть вільно викладати матеріал на двох мовах. Варто додати, свій візит в області, міністр освіти розпочала з відвідин Ужгородської ЗОШ №4 – з поглибленим вивченням словацької мови. Чиновниця каже, приємно вражена від методів викладання.

Згодом поспілкувалася з батьками школи та колективом. Завтра відправиться до Берегова, де зустрінеться з угорськомовними освітянами.

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five × 5 =