Село з перцем. Червоне золото

Село Велика Добронь на Ужгородщині – це закарпатська столиця паприки. Червоний солодкий перець спеціального сорту тут вирощують гектарами, а мелють – сотнями кілограмів.

Саме доброньска паприка прикрашає страви не лише на Закарпатті, а й у всій Україні та навіть за кордоном. На Закарпатт ітриває сезон збирання червоного перцю. Зокрема у с. Велика Добронь, що на Ужгородщині цієї справді унікальною справо займається чи не кожна родина. Місцеві кажуть, вирощування червоного перцю і у подальшому виробництво цієї спеції дається непросто, паприкою опікуються протягом майже усього року – з січня по листопад, але вона того варта: паприка-годувальниця вже стала справжнім символом села. Велика Добронь – це єдине місце в Україні, де вирощують смачний, яскравий і такий корисний перець у таких масштабах.

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three × three =