Закарпатських дітей волонтери вчать англійській та українській мовам

Go Camp – пришкільні мовні табори, в яких учні шкіл мають змогу покращити свої знання з англійської мови. Цього року проект реалізовують і на Закарпатті. Зокрема, учні 10 шкіл Берегівського району протягом 10 днів шляхом спілкування з англомовними волонтерами, та за допомогою сучасних методик вдосконалювали свою англійську.

Програма реалізовується для угорських та українських школярів. Ініціаторами проекту є міністерство освіти і науки України та громадська ініціатива GoGlobal за підтримки посольства США.

Варто зазначити, що під час табору пропагується не лише вивчення англійської мови. Оскільки участь у програмі беруть і представники національних меншин, вони мають змогу тут покращити знання української мови. Заступник міністра освіти України Павло Хобзей повідомив, що дійсно, представники національних меншин, зокрема учні в школах, не володіють українською мовою на належному рівні.

Програма передбачає вивчення англійської мови за сучасними методиками. Закордоном викладачі навчають через діалоги, невимушене спілкування, а навіть через ігри, фільми. Саме так навчалися протягом 10 днів і українські школярі за програмою.

Найефективнішим способом вивчення іноземної мови вважають спілкування з носієм мови. Саме тому, з дітьми в таборі працюють волонтери з Америки та Туреччини, які розмовляють виключно на англійській мові.

Фінансуванням проекту в Україні займається Посольство США. Щоб діти вдосконалювали свої знання з англійської вчителі мають цікаво та по сучасному її викладати, переконані у посольстві США в Україні. Саме щоб удосконалити методики викладання в Україні та спростити спілкування вчителів та учнів, був створений проект GoCamp. Організатори результатом задоволені, і планують проводити табори в інших областях не лише влітку, а і протягом усього року.

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eighteen − 7 =