«Золоті» овочі

Ціни в Україні ростуть чи не щодня. На початку жовтня особливо вдарила по гаманцю вартість овочів. На Мукачівському ринку овочевих точок не бракує, тож, без складнощів знаходимо борщовий набір – картоплю, моркву, цибулю та буряк. Їх цінова політика дещо змінилася – вартість збільшилася на 20-100% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Картопля у жовтні 2023 року коштувала, близько, 10 гривень за кілограм, зараз – 25 гривень, морква та буряк – в середньому 9 гривень за кіло, в противагу сьогоднішнім цінникам в 30 та 25 гривень відповідно. Таке здорожчання вплинуло й на попит. На ринку відмічають, що на здорожчання картоплі та інших овочів вплинула погана цьогорічна урожайність, зокрема через посушливе літо. Також ціна зросла внаслідок складнощів збору урожаю. Відмічають, що через дощову погоду, землеробство стоїть на місці, а картопля попросту гниє в землі. Відчувають здорожчання і місцеві жителі. Кажуть,  аби зварити каструлю борщу – треба викласти на ринку чималу суму. Фермери прогнозують, що вже наприкінці зими 2025 року вартість картоплі  може сягнути 30 гривень за кілограм. Також говорять і про подорожчання моркви, буряка, цибулі та капусти до ще більших показників.

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nineteen − 9 =