Перше засідання дегустаційної комісії з оцінювання якості Закарпатських вин відбулося цими вихідними у місті над Латорицею. Члени регіональної дегустаційної комісії пройшли спеціальні навчання за європейськими стандартами, що надає їм право на надавати експертну оцінку якості вин. Навчання дегустаторів проводилися за участі продовольчої та сільськогосподарської організації ООН «ФАО» та української інституції з розвитку виноградарства. Також для фахівців доступні і грантові програми для розвитку виробництва. Це великий крок у розвитку виноградарства регіону – зазначають винороби. Адже це ремесло – одне з найдавніших та найпопулярніших на Закарпатті. А міжнародна співпраця дає можливість вивести продукт на міжнародний рівень. Оцінюватимуть вина за наступними критеріями: Дегустаційна комісія збиратиметься кожного місяця та працюватиме над покращенням продукту виноробства на теренах Закарпаття.