Вже найближчим часом Закарпаття стане центром видобування кам’яної солі другого ґатунку – повідомляє перший заступник голови Закарпатської ОВА – Мирослав Білецький. Експерти встановили, що запаси корисної копалини у межах ліцензійної ділянки родовища на території Буштинської ТГ становить майже 76 га. Її використовуватимуть у металургійній, нафтогазовій, енергетичній, хімічній, целюлозно-паперовій, текстильній галузях промисловості, а також у роботі підприємств житлово-комунального господарства і дорожньо-експлуатаційних служб. Водночас компанія має намір продовжити геологічне вивчення ділянки. Додаткові розвідувальні роботи допоможуть з’ясувати, чи є можливість отримати харчову сіль методом вилуговування через свердловини ропи відповідної якості. У перспективі її можна переробити на сіль класу «Екстра». У рамках розвідувальних робіт планують пробурити 5 свердловин глибиною 500-600 м з повним вилученням проби гірської породи (керну) по всьому розрізу, передати її до спеціалізованої лабораторії для вивчення.