Виявили ботулізм

Посмакував консервою – і потрапив у реанімацію! Житель Берегова тиждень тому поїв кільки в олії і підхопив ботулізм! Зараз чоловік у обласній інфекційній лікарні. У Держпродспоживслужбі краю підтвердили: 34 банки консерви виробленої у Чернівцях – вилучені з місцевого магазину. Лікарі кажуть, хвороба –небезпечна, уражає нервову систему, швидко розвивається з важкими клінічними проявами. Симптоми проявляються протягом першої доби. Діагноз можна підтвердити лише у стаціонарі. Як і отримати протибутолітичну сироватку,вчасно ввівши яку можна уникнути летальних наслідків. Найчастіше збудника недугу виявляють у домашній консервації. Але його не помітно на око і не відчутно на смак. Тому з головних порад, ретельно мити овочі від піску і грунту, відділяти кишківник з м”яса, риби і дотримуватися режимів стерилізації.

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × 3 =