Величний смугастий

3 серпня в різних країнах по всьому світу відзначають смачне свято — День кавуна. Дату для святкування обрали не випадково. Адже саме на початку серпня спостерігається пік збирання цієї смачної та соковитої ягоди. Жодна літня вечірка чи пікнік в цій країні не обходиться без кавуна. Як обрати найсмачніший кавун та коли краще його смакувати. У третій день серпня в різних країнах відзначають смачне свято — Всесвітній День кавуна. Літня ягода відмінно тамує спрагу, при цьому є зовсім некалорійною. Саме тому кавун і заслужив своє власне свято. На місцевих ринках зараз можна знайти безліч сортів, проте чим вони відрізняються, – розказала продавчиня Світлана. Кавун – смачна і корисна ягода, яку чомусь вважають фруктом. Він не тільки чудовий на смак, але і володіє безліччю корисних поживних властивостей. Кавун на 92% складається з води. Ягода особливо корисна для волосся і шкіри. Це через вітаміни C і A, які містяться всередині. Вітамін С допомагає виробляти колаген – білок, який робить волосся сильними, а шкіру еластичною. Вітамін А також має вирішальне значення для здоров’я шкіри, оскільки він допомагає відновлювати клітини шкіри і створювати їх. Як правильно обрати кавун, – поділився місцевий продавець Через тимчасову часткову окупацію півдня України, де вирощується більша частина вітчизняних кавунів, ціни на них дещо вдвічі дорожче, ніж минулого року. Цьогоріч ціна варіюється від 30,грн\кг. Далі ділимося секретами , як обрати найкращий та найсолодший продукт з різновидів на місцевому ринку чи магазині. Слід звертати увагу на колір «родимої» плями, розмір плоду і його запах. Ідеальний кавун повинен бути середнього розміру. Оскільки занадто великий може бути «перегодований» добривами, а маленький – виявитися незрілим. Зверніть увагу на жовту пляму, так звану «родиму». На цьому місці кавун дозрівав на землі. Якщо пляма яскрава, кремово-жовта – кавун стиглий. У якісного кавуна глянцева, блискуча кірка без тріщин, надрізів та інших пошкоджень. Не варто надрізати кавун або купувати його нарізаним частинами, адже солодка м’якоть – відмінне середовище для розвитку хвороботворних бактерій. Тож приєднуйтесь до святкування Дня кавуна – з’їжте його з друзями на природі або вдома, порадуйте дітей, влаштуйте конкурс на кращу страву з кавуна, приготуйте освіжаючий кавуновий лимонад … Головне – насолоджуйтеся цими смачними і корисними ласощами!

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × 5 =