Успіхи релокованого бізнесу

З вересня минулого року у Мукачеві розпочало свою роботу харківське підприємство, яке змушене було перенести свої потужності через війну. Виготовляють тут унікальний сир, а крім цього – і бісерні набори. На новому місці вдалося не лише продовжити роботу, а й розвиватися. Тому підприємство вирішило розпочати експортувати свою продукцію. Аби впевнитися у якості та перевірити роботу на підприємстві навідалися працівники Держпродспоживслужби. Протягом 11-ти місяців повномасштабного російського вторгнення на територію Закарпатської області вимушені були релокуватися чимало підприємств. Представники Держпродспоживслужби відвідали одну з таких локацій. Фірми з Харкова теж змушені були перенесли свої виробництва до Мукачева. Тут вони винайняли приміщення та налагодили роботу. Компанію, яка займається виготовленням наборів для рукоділля заснували у 2010 році. Виїжджали з окупованого Харкова дуже складно – пригадує керівник релокованого бізнесу. Бісер та інші комплектуючі закупляють в Європі. На розробку одного набору витрачають від 2х днів до 2х тижнів. Процес починається з дизайнерів. Схеми та сюжети вони розробляють самостійно. Пані Лілія мотає нитки для наборів. За 20 хвилин встигає зробити 10 таких комплектів. А харків’янка пані Ольга збирає з бісеру прикраси. Для цього використовує ювелірні ваги. Під одним дахом функціонують одразу 2 харківські підприємства. Окремої уваги варте сирне, яке утворили майже 6 років тому. Особливість такої сушки полягає в тому, що вона низькотемпературна. Як звичайний сир зробити сухим – експериментували близько 2х років. Збувають таку продукцію поки що тільки на українському ринку. За добу переробляється близько 200 кілограмів сиру, в середньому виходить 3 тони протягом місяця. На черзі – затвердження експортної потужності, що є дуже важливим кроком. Експортувати зможуть виключно сир виготовлений з європейської сировини або ж продукт українського походження, який виробляють на затверджених експортних потужностях.

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × 1 =