Сало традиційно називають українським наркотиком. Його споживають у різних виглядах та додають до найрізноманітніших страв. Про корисні властивості цього продукту відомо чи не кожному. А на сьогоднішній день існує безліч ідей та рецептів, основним елементом яких є – сало. Вчені стверджують, що взимку бажання їсти сало в людини збільшується в кілька разів. Наші журналісти вирішили з’ясувати все про цей продукт. Сало – традиційний український продукт. Воно є джерелом багатьох поживних речовин, і його є стільки видів, що кожен знайде собі до вподоби. Закарпатці ж сало використовують в різних стравах. Їдять самостійно або ж додають до традиційних українських страв. Про корисні властивості продукту відомо багато фактів. У ньому містяться вітаміни, мікроелементи, а також жирні кислоти. Найціннішою серед яких, є арахідонова –– вона покращує роботу головного мозку, серцевого м’яза, впливає на роботу нирок та поліпшує склад крові, виводячи з неї зайві холестеринові бляшки. Сало буває: солоним, маринованим, копченим, вареним і смаженим. Користь і шкода цього продукту визначаються в тому числі і способом його приготування, вживати його рекомендують найчастіше в солоному або ж маринованому вигляді. Мало хто знає, що сало містить жиророзчинні вітаміни. Споживати цей продукт дієтолог радить на сніданок чи обід. Та не забувайте, що їсти потрібно в розумних порціях. А для закарпатців сало – це головний продукт. Адже, їдять його у будь-якому вигляді, і кажуть, сало – наче символ українців. Крім цього, сало має ще одну унікальну здатність: воно відмінно захищає слизову оболонку шлунку від впливу етилового спирту. Саме тому його часто смакують на застіллях. Тож в період новорічних свят не забувайте ласувати українським салом. Адже це одна з наших традицій.