Щорічно віряни східного обряду відзначають Різдво Христове 7 січня. А за день до торжества відзначають Різдвяний святвечір. 6-го січня – усі віряни східного обряду відзначають Святвечір. Це останній і найсуворішипй день посту. Саме після нього святкуємо одне з найбільших християнських свят – Різдво Христове. Готуючись до його відзначення варто дотримуватись кількох правил. Перш за все варто пам’ятати, що святковий стіл має бути виключно з пісних страв. А також прийом їжі у цей день заборонений до приходу першої зірки. Виключення є для дітей до 14 років, вагітним та годуючим жінкам, особам з хронічними захворюваннями та старші 60 років, адже, їжа для них є ліками. Сідати за стіл можна з приходом вечірньої зірки, починаючи з молитви, важливо, щоб за столом була вся родина. Також, щоб вшанувати пам’ять померлих на столі залишали одну зайву тарілку. Значущо в день Багатої куті не займатися важкою працею та уникати сварок. Слід у домі поставити дідух- житній, пшеничний або вівсяний сніп, що символізує урожай, добробут і є оберегом дому. Головною частиною Багатого вечора є прославлення Христа в колядках. Що продовжуються ще і у Різдво. Пилипівський піст не дарма триває 40 днів він пронизує крізь себе низку символів.