Борошно, цукор, яйця, масло, сметана і ваніль – на столі усі інгредієнти. Будуть смаколики на свята для захисників. Майстер-клас з випікання мінічізкейків та кексів для команди релокованої компанії проводить волонтерка зі стажем Дарія Брензович. Пояснює емоційно, адже готує і для чоловіка, який на фронті. Колектив релокованого підприємства постійно підтримує ЗСУ, співпрацюють з волонтерами, проте на такій теплій і солодкій акції уперше. Максим Тараненко з Дніпра, викладаючи тісто у форми, розповідає, як тікали у 2022 році від війни. Переїхала разом з колегами з Дніпра до Ужгороду і Катерина Жалило. Каже, куховарити полюбляє і долучилася до такої ініціативи залюбки. Співвласники компанії Тетяна та Сергій Шелести кажуть, відгукнулися на волонтерську акцію, аби порадувати бійців на фронті домашньою випічкою. Замішуючи тісто, розповідають, через війну виробництво та частину команди перевезли у більш безпечний регіон, за 4 місяці у чистому полі побудували завод, створили робочі місця, почали, як то кажуть, з нуля. Поки спілкувалися перша партія випічки вже готова. Результат перевершив очікування – все вдалося, домашня випічка смакуватиме на свята нашим захисникам. Волонтери Закарпаття, які з 2014 році на варті допомоги, доправлять смаколики на фронт вже найближчим часом. Все, що зроблено руками українців з добром у серці – відчувають військові, кажуть, направду, це зігріває їм душу, ніби вдома побував.