Дедалі популярнішими сувенірами на Закарпатті стають гастрономічні. Зокрема йдеться про торти. Традицію розпочав торт Ужгород, нещодавно з’явився Хуст. А тепер вже й Іршава має свою смачну візитівку. Автор смаколика – іршавський кондитер Віктор Староста. Каже, що його спонукала, і власне є автором ідеї, дружина – Марія. Однак від виникнення задуму і до його реалізації пройшов не один рік. Експерименти тривали до винайдення ідеального рецепту. Тепер продукт має свій дизайн та неповторний, унікальний смак. Найбільшою і найприємнішою особливістю торта Іршава є повна відсутність у ньому борошна. Так-так, вам не почулося. Основа смаколика – грецькі горіхи.В ста грамах торту – 380 ккал. На виготовлення однієї партії йде не менше 3-х днів. Наразі випускають небагато, але виробництво планують збільшувати. Так само як і асортимент продукції. Сподіваються, попит буде, адже створювали з врахуванням туристичного потенціалу Іршави та Закарпаття загалом. Експерти з туризму кажуть, що чимало відвідувачів їдуть на Закарпаття як раз за регіональною гастрономією. І приємно, коли є що запропонувати окрім бограча. Тим паче, що це не лише смачно, а й естетично гарно та ідеально підійде в якості сувеніру з області. Наразі автори працюють над розробкою нового пакування торту. Однак запевняють, що історична карта та історичні об’єкти зі старого, які так сподобалися покупцям, залишать. Щодо самого смаколика, всі глядачі нашого телеканалу мають змогу його також скуштувати, до того ж безкоштовно. Розіграш триває у мережі фейсбук, на офіційній сторінці М-студіо. Підписуйтесь і ставте вподобайки. Можливо пощастить саме вам