статистикою, в Європі кожен рік з’їдають кілька сотень тонн равликів, при цьому попит на них постійно зростає. В Україні ж попит на них лише починає рости, а ринок — зароджуватися.Вирощування равликів на Закарпатті стає дедалі популярнішим. Фермерські господарства поступово з’являються у нашому краї завдяки ініціативним закарпатцям. Виноградні равлики відомі своїми смаковими властивостями та поживною цінністю. У їхньому м’ясі міститься більше білка, аніж у курячому яйці, при цьому відсутній холестерин. Равлики не викликають алергічних реакцій, що дає можливість вживати їх у їжу навіть людям, схильним до алергії. Вони багаті на різні амінокислоти і біологічно активні речовини. Для того, щоб розпочати цю справу, можна починати з елементарного. Варто зазначити, що равлики це не лише екзотичний смаколик, а ще й приваблива цікавинка для дітей. Щодня малеча приїздить сюди щоб познайомитись з цими представниками живої природи. Діти з радістю вивчають цей вид, спостерігають за равликами, досліджують їх будову та навчаються берегти природу та живі організми. Крім цього, вони радо фотографуються з равликами. Про корисні властивості яких відомо ще з давніх часів.