На Закарпатських ринках вже продають перші ранні черешні. Однак через війну та погодні умови пропозиція черешень в країні цього сезону буде значно меншою. Кісточкові фрукти не належать до продукції першої необхідності, а з України виїхала значна частина їхніх споживачів (дітей та жінок), тому і попит на черешні прогнозують меншим. Основне виробництво черешні розташоване в окупованому Мелітополі. Виробництво на неокуопованих територіях, таких як Дніпропетровщина, Миколаївщина – ускладнене тим, що садки обстіляні касетними боєприпасами, і не всі з них розірвалися. Інші області, що не піддавалися інтенсивним обстрілам, потерпають від нестачі персоналу, частина якого евакуювалася, частину – мобілізували до військової служби. Тож цього року на прилавках лише Закарпатські ягоди. Найбільший асортимент привезли з села Лавки мукачівського району. Ціни цього року нижчі, ніж минулого. В середньому до 65 грн/кг. Продачиня пані Маргарита розповідає, що черешні вирощують самостійно та збриють усією родиною. Люди активно купують черешні, адже ціна цьогоріч радує і після зими та в світлі подій хочеться хоч трохи підсолодити собі життя та підзарядитись вітамінами.