Протягом тижня фахівці головного управління держпродспоживслужба у Закарпатській області проводили моніторинг за виконання мпрофілактичних та протиепідемічних заходів у торгівельнихоб’єктах (у тому числі супермаркетах), закладах громадського призначення та закладах громадського харчування. З метою проведення профілактичних та протиепідемічних заходів фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області здійснюється моніторинг дотримання всіх заходів передбачених карантинними обмеженнями у закладах громадського харчуванням, агроринків, салонів краси, супермаркетах тощо.Напередодні зовнішнього незалежного оцінювання фахівці управління держпродспоживслужби також перевірили, щоб всі приміщення відповідали нормам та було дотримано усі протиепідемічні заходи.З початку карантину регулярно проводяться інформаційно-роз’яснювальні роботи з населенням, суб’єктами господарювання щодо дотримання усіх карантинних обмежень.Під час моніторингу надають приписи, якщо зафіксовано певні порушення. Згідно правил, є період, протягом якого ці порушення мають усунути. Загалом з 1 травня було проведено близько тисячі таких позапланових заходів, під час яких вдалося виявити певні порушення.