Попри війну, за кілька днів українці зустрічатимуть новий рік. На ринках Ужгорода вже доволі людно. Усі завчасно намагаються підготуватися – придбати продукти, смаколики. Що ж покладуть на святковий стіл? Цього року вочевидь за традиційний новорічний стіл українцям доведеться заплатити набагато більше, ніж роком раніше. Продукти на ринку здорожчали в рази. Ми вирішили підрахувати ціну традиційного новорічного олів’є. Тож в першу чергу купимо яйця. Нам для великої миски олівє достатньо 5 яєць. Тож із гаманця – 30 гривень 10 копійок. За цю суму минулого року можна було придбати 15-ть курячих. Кілограм картоплі вартує 15 гривень, що теж в рази дорожче. Економимо, беремо на 10 гривень. Скільки ж коштує морква та цибуля? Більше ніж у двічі здорожчали ці овочі. Взяли 2 цибулини та три морквини на 17 гривень. Для лінивих господинь на ринку можна знайти і консервовані огірки, правда теж не дешево. Ковбаса тут ціни різні, в залежності від сорту, можна придбати і за 100 грн кілограм, і за 500. Ми купуємо варену. За пів кілограма з гаманця віддали 120 гривень. Ще мінус 32 гривень. Ще наше олів’є потрібно заправити. Ось і майонез. Салат готовий. І щоб приготувати його нам довелося витратити 265 гривень. А за підрахунками експертів, така ціна є вищою за минулорічну на майже 42 %.