Крафтові сири рідного краю

Вурда, будз, бринза, моцарела, скаморца – усі ці чудернацькі назви добре відомі краянам, адже сир – невід’ємний атрибут закарпатської культури. Невеличкі крафтові виробництва тут усюди. Ми завітали на одну з таких кухонь. Пані Наталя – технолог, показує процес народження традиційного м’якого сиру. Сир у формах. Чекаємо поки стече зайва волога і переходимо до наступного етапу. Такий сир можна виготовляти з різними смаками. Класичний – лише з сіллю, а от якщо додати улюблені трави та спеції, смакуватиме нетривіально. Про свою роботу пані Наталя розказує із захватом. У Закарпатті виготовляють сири з різних видів молока – коров’ячого, козинного, овечого та буйволиного.  Тут зустрічаємо і туристів. Пані Галина приїхала з Черкащини, каже, про закарпатські сири знає вся Україна, тому не скуштувати крафтовий продукт було неможливо. А це крамничка з крафтовими Закарпатськими сирами. Бачимо, асортимент дуже широкий. Усе це через любов краян до сироварної справи. Закарпаття у багатьох неодмінно асоціюється з сиром. Цей продукт передає традиції наших предків, тож популяризувати його модно.

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four + two =