Хліб – усьому голова, так звучить давнє народне прислів’я. На сьогоднішній день, воно і досі залишається актуальним. Проте не всякий хліб є корисний і споживати його потрібно в міру. А окремі види продукту навпаки містять масу корисних властивостей. Хліб завжди був особливим продуктом у житті людини. Ми звикли до його присутності в нашому повсякденному раціоні. Останнім часом люди все частіше відмовляються від хліба, або замінюють його на низькокалорійні аналоги. Але всеодно хліб залишається актуальним і повністю відмовитись від нього не є вірним рішенням. Про користь хліба і як його обирати розповість лікар-дієтолог Тетяна Батин. Хліб дійсно допомагає засвоєнню їжі в організмі, однак якщо ваша трапеза включає жирне м’ясо, рибу чи сало, то краще його не їсти. Найбільшу перевагу над іншими хлібами має саме цільнозерновий. Такий хліб містить значно менше калорій та велику кількість складних вуглеводів. Хліб з висівками зараз поширений серед прихильників правильного харчування. Так само і бездріжджовий відомий своїми корисними властивостями, адже готується на хмелевій заквасці та має протизапальну дію. Проте потрібно доглядати за кількістю вжитого хліба. Найбільша користь проявляється, якщо вживати його в помірній кількості. Поділились про те, який хліб полюбляють і навіть відкрили для себе дещо нове, гості нашого міста. Більшість людей пам’ятають про користь хліба, проте намагаються зменшити його вживання у своєму раціоні. Слідкувати за своїм здоров’ям , правильно харчуватись та обирати для себе тільки найкраще, ніколи не перестане бути актуальним.