Харчування у піст

Щороку перед святкуванням  християнського свята – Різдва Христового  віряни дотримуються найдовшого посту, який розпочався 15 листопада й продовжуватиметься до 24 грудня. У цей період християни відмовляються від споживання їжі тваринного походження, та вживають більше фруктів, овочів та риби. Основною їжею у цей період вважаються крупи, бобові, овочі та фрукти – Які також є джерелом вітамінів та поживних речовин. Лікарі-дієтологи радять, скласти раціон таким чином, аби у їжі було достатньо білка та жирів – що є основним джерелом енергії для організму. Хорошою альтернативою м’ясу – є бобові. Включайте в щоденне меню багато різноманітної рослинної їжі, це в свою чергу, дозволить отримати вітаміни, мікроелементи, клітковину, і, як наслідок, мати здорові кишківник, судини, мозок, шкіру та зміцнений імунітет. Закарпатці дотримуються правил посту, тому, по можливості, намагаються у цей період обмежити споживання м’ясних страв та молочних продуктів у раціоні. Лікарі радять завчасно готуватися до цього періоду, аби уникнути проблем з кишково-шлунковим трактом. Проте варто пам’ятати, що головним під час Великого посту, є очищення душі, а вже потім тіла. Тому окрім обмеження у їжі варто щодня молитися та уникати поганих думок. Дотримання цих простих правил і дозволить християнам гідно зустріти світле свято Різдва Христового.

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 + nineteen =