В Ужгороді достигають ківі – в умовах закарпатського клімату фруктам потрібно близько місяця – і наприкінці осені прийде час збору. Для цих каві в підходить український клімат – такий сорт витримує температуру -20 градусів. Через аномальну спеку та сухість, цьогорічним ківі довелось приділити більше уваги та регулярно поливати рослини. Завдяки догляду жарку погоду фрукти перенесли і зовсім скоро з‘являться на столах закарпатців. На Закарпатті розпочали дозрівати ківі – тут вирощують особливий сорт, який здатний витримувати температуру до – 20 градусів, тобто, ці рослини здатні комфортно рости в погодних умовах на території України. А ось аномальну спеку, яка чимало часу трималась цього літа, фрукти перенесли важко, адже одна із особливостей ківі є те, що це не посухостійка рослина. Проте, щоденний догляд дав змогу ківі витримати жарку температуру та сухість. Наразі фрукти вже набули притаманного для ківі вигляду і дозріватимуть ще близько місяця. Ці фрукти дуже добре та зручно зберігаються. Серед переваг вирощування ківі на території України є відсутність хвороб та шкідників, через яких фругти довелось би обробляти отруто-хімікатами. Популяризувати екзотичний фрукт на території Закарпаття допомагає СММ-спеціаліст Сергій. Цією справою він займається кілька років. Вирощування ківі в Ужгороді вразило і його самого. Поласувати смачними та корисними фруктами можна буде зовсім скоро. На цій ділянці близько 30 кущів ківі. Щорічний врожай – півтори тони. Фрукти можна споживати всю зиму у свіжому вигляді. Вирощувати рослини зручно – для них підійде така ж конструкція, як і для винограду.