Чистий четвер. Випікання паски

Вже за кілька днів християни Східного обряду відзначатимуть одне з найбільших свят – Воскресіння Господнє. Традиційно, з Чистого четверга закарпатські господині розпочинають активну підготовку до свята. Зокрема, випікають ритуальний хліб – паску. П. Маріанна каже, випікання паски насправді дуже складний процес. Аби пасочка вийшла не тільки смачною але й красивою, потрібно докласти чимало зусиль. Відкриває п. Маріанна і кілька власних секретів, що робити, аби паска сто відсотків вдалася. За словами кондитери, досвідчені господині знають, тісто для паски необхідно вимішувати руками, при цьому бажано робити це кілька разів. Всі інгредієнти обов’язково повинні бути кімнатної температури. Підходи до приготування пасхального хліба дедалі осучаснюються, каже жінка. Сьогодні стало модно випікати солодкий хліб із додаванням сухофруктів, горіхів та різних великодніх фігурок. З’явилося і багато нових зручніших методів випікати паску. Найстильніший декор для великодньої паски – це так званий айсинг, каже жінка. Готувати його зовсім не складно. Готувати пасхальний хліб за точно рецептом – не найкраща ідея, додає п. Маріанна. Вірогідніше за все, нічого хорошого з цього не вийде. До такого процесу необхідно підходити з душею, прислухатися до власної інтуїції та робити все з великою любов’ю і тоді ваша паска буде найсмачнішою та найгарнішою.

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 − 13 =