Впродовж 13-14 січня у Мукачеві вперше відбувся закритий професійний дегустаційний конкурс “Червоне Вино 2024”. У конкурсі взяли участь понад 20 виробників вина із Закарпаття. Дегустаційна комісія складалася з провідних сомельє України та Угорщини. За словами фахівців, винороби Закарпаття мають можливість вийти на міжнародний ринок. Конкурс проходить у закритому формат – дегустатор оцінює вино, не знаючи виробника: йому озвучують лише сорт і рік виробництва вина. Кожен із дегустаторів виставляє оцінку у спеціальній програмі, далі бали сумуються і так визначаються переможці.Підприємці представили 86 взірців вина. Мета конкурсу – розвиток виноградарства та виноробства на теренах Закарпаття. Та популяризація нашого продукту за межами регіону. Закритий дегустаційний конкурс проводився відповідно до правил Міжнародної організації виноградарства та виноробства OIV. За підсумком конкурсу золото отримали 4 учасників – Іван Паук,Федір Павлишинець,Карло Шош та Ужгородський національний університет , срібло 16 і бронзу 19.