Без борщу годі й уявити життя української родини. Хоч у кожної господині свої секрети приготування традиційної страви, та базові продукти типові. Аби зварити баняк, ідемо на закупки на центральний ринок Ужгорода. Почнемо з овочів. До борщового набору додамо порядну морквину, капусту та картоплю. І який же ж борщ, хоча б без шматочка м’яса. А на додачу ще й томатну пасту купили, аби борщ був бездоганним. Продавці на ринку кажуть, господині надають перевагу порційним упаковкам, ніж великим банкам. Зібрали борщовий набір на ринку швидко – впоралися за чверть години. Щоправда уточнюють, це не надовго. Прогнозують вже незабаром зростання цін на борщовий набір. Проте переконані, через це готувати і смакувати борщ українці 100% не перестануть!