Борщ – улюблена страва українців

Про борщ можна говорити багато й цікаво. Але навіщо говорити, коли можна готувати й смакувати. Пан Віктор та пані Діана, відома у Закарпатті родина рестораторів. Сьогодні ми завітали на їх кухню аби разом приготувати один з різновидів борщу. Рецепт сімейний та старовинний, розповідають готувати страву вчилися під пильним оком бабусі. Перше з чого починається борщ – це наваристий бульйон, або, як кажуть закарпатці, поливка. Пані Діана наголошує, курка для бульйону повинна бути якісною, а також важливо правильно її зачистити. В процесі, господиня збирає піну та додає спеції.  Далі – черга овочів. У Закарпатському борщі картопля, морква та корінь петрушки. Наостанок яйця. Тут розкривається ще один секрет. Аби борщ смакував по-особливому яйця мають бути пашот. Доречі, подружжя впевнене цю технологію приготування українці винайшли раніше французів, адже саме так готувала їх бабуся ще з часів своєї ранньої юності. Тож, борщ кипить, залишилось додати лиш зелень. За ароматом вже відчуваємо – буде смачно. Пан Віктор – головний дегустатор дружини. Куштує. Закарпатській щавлевий борщ – один з різновидів цієї страви, рецепт передається від покоління до покоління. В українській кухні розрізняють 3 головні види борщу – червоний, зелений і холодний. Залежно від регіону у цю страву додають щось своє. Наприклад, на Галичині додають гриби і чорнослив, на Одещині замість м’яса кладуть рибу, а на Чернігівщині варять з кислими яблуками та в’яленими грушами. Що говорити про регіони, коли кожна родина має свій рецепт. Незмінно лиш одне, борщ – найпопулярніша страва народної кухні. Перша задокументована згадка про український борщ датується 1584 роком. З того часу і до нині цю страву готують, люблять і популяризуть. Наш Український борщ відомий у всьому світі. Але ніде його так смачно не готують, як на Батьківщині.

Вас може зацікавити

ЗАЛИШИТИ СВІЙ КОМЕНТАР

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × 5 =